Lokalnytt

Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne!

På bildet støttar Oddmund Helset aksjonen og kvitteringa han får er ein fin bukett tulipanar. På standen for Lions står Arnfinn Tryggestad og Olga Taraldset. (Foto: Arne Inge Tryggestad)
På bildet støttar Oddmund Helset aksjonen og kvitteringa han får er ein fin bukett tulipanar. På standen for Lions står Arnfinn Tryggestad og Olga Taraldset. (Foto: Arne Inge Tryggestad).

Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne!

Dette var bodskapen då Lions laurdag 30. april arrangerte sin landsomfattende innsamlingsaksjon, Lions Tulipanaksjon.

Totalt er 808.000 tulipaner i omløp i år. Forutsett at folk og bedrifter støtter aksjonen med 100 kroner per bukett, vil Lions samle inn 10,1 millioner kroner denne laurdagen.

Lions Club Hellesylt var som vanleg med på Tulipanaksjonen. Standen var utanfor Coop-butikken, og som før var folk imøtekomande og støtta det gode formålet. Overskotet går til gode lokale arrangement som mellom anna SOS – SommarOpenSunnylven under Hellesyltdagane. Også andre tiltak retta mot unge i Sunnylven vil få tilskot.

Om Mitt Valg

Ein stor del av inntektene fra aksjonen går til å arrangere kurs for skoler og barnehager rundt om i landet i det holdningsskapende programmet MITT VALG. Målet er å skape eit bedre skulemiljø og redusere mobbing og anna problematferd.

Programmet blir i dag brukt i  260 kommuner, over 52 000 barnehageansatte og lærarar har gått på Mitt Valg-kurs og minst 600 000 barn har hittil hatt nytte av Mitt Valg.

Evalueringar i regi av Utdanningsdirektoratet og internasjonal forskning har dokumentert at programmet gir positive resultat.

440 Lionsklubber rundt om i landet arrangerar Mitt Valg-kurs og andre førebyggende tiltak året rundt. Ved å støtte Lions Tulipanaksjon gir du barn og unge eit løft i riktig retning!

 

 

Gunnar Sårheim Fivelstad

epost: gunnar@hellesylt.info