Til topps på Roalden

 

På toppen av Roalden, frå venstre Arne Tronstad, Ruth Tronstad, Anne Gausdal, Kirsten Gjørvad, Sonja Hole Lillebø, Oddny Rudi, Arnfinn Tryggestad. Ikkje på bildet: Liv Hellebostad, Eldrid Skrede, Åge Gjørvad, Ragnhild Ljøen

På toppen av Roalden, frå venstre Arne Tronstad, Ruth Tronstad, Anne Gausdal, Kirsten Gjørvad, Sonja Hole Lillebø, Oddny Rudi, Arnfinn Tryggestad. Ikkje på bildet: Liv Hellebostad, Eldrid Skrede, Åge Gjørvad, Ragnhild Ljøen Foto: Ragnhild Ljøen.

Ivrige trimmarar i Sunnylven og på Hellesylt finn seg turruter kvar veke. Sist laurdag gjekk turen til toppen av Roalden på Strandafjellet.
-Vi har snakka om det i to år å ta turen til topps på Roalden med gondolane. Etter at vi var i Røyrhusdalen tidlegare i veka skulle det vere ein litt rolegare tur laurdag. Då høvde det å gjere alvor av ein tur til toppen av Roalden, fortel Anne Gausdal i turgruppa.

-Vi var elleve som reiste og du verden for ein tur det vart, det vart ei oppleving av dei sjeldne. Berre det å få køyre med gondol opp og ned for fyrste gong var ei hending vi vil huske lenge. Anne Gausdal er over seg av begeistring og anbefalar også alle andre til å ta turen.

-På toppen fekk vi kjøpt  god servering som var strandatallerken , kaffi og kaker. Og på den fine seinsommardagen var utsikta til Stranda sentrum, fjorden og fjella heilt fantastisk, slår Anne Gausdal fast og legg til; Vi angra ikkje på at vi tok turen.

Fredrik Stadheim

Fredrik Stadheim. epost: fredrik@hellesylt.info Telefon: 900 83 380