Vanskeleg klassequiz for Sunnylven skule.

Emilie Brekke t.v., Ole Iver Kjellstad og Anders Åsen Tryggestad fekk mange vanskeleg spørsmål, men tok quizkonkurransen med godt humør.

Emilie Brekke t.v., Ole Iver Kjellstad og Anders Åsen Tryggestad fekk mange vanskeleg spørsmål, men tok quizkonkurransen med godt humør.

Dei håpa å slippe spørsmål om dyr elevane frå Sunnylven skule som deltok i klassequizen til NRK måndag. Det vart tøffe spørsmål likevel.

Måndag var det Sunnylven skule sin tur til å teste kunnskapar i NRK sin klassequiz. Det var fyrste gong skulen deltok i denne tevlinga og det enda med 7 poeng av 12 moglege.

Emilie Brekke, Anders Åsen Tryggestad og Ole Iver Kjellstad frå 10. klasse håpa dei skulle unngå spørsmål om dyr, men det vart «store kattar» likevel. Andre kategoriar var «Bridge» og  «Sør». Dermed vart det lite av det dei håpa på før konkurransen som sport, kjendisar og historie.

Det var masse vanskeleg spørsmål tykte Emilie. Det kan vi vere samd med henne i. Uansett, 7 poeng er skulerekord i Klassequizen og den innehar Emilie, Anders og Ole Iver.

Best i NRK sin klassequize så langt er Stokksund skule med 10 poeng.

Slik gjekk det (laget sine svar/fasit): (frå NRK)

KATEGORI: BRIDGE 1) Hvilket engelsk fotballag spiller hjemmekamper på Stamford Bridge? (Arsenal/Chelsea) 2) Hvilket kortspill kalles også Tieren og Selbuwhist? (Bridge/Bondebridge) 3) Ved hvilken storby i USA ligger Golden Gate Bridge? (San Fransisco/San Francisco) 4) Hva slags produkter er Bridgestone kjent for? Bildekk – kjøkkenkniver – sportsklær (Bildekk/Bildekk)

KATEGORI: STORE KATTER 1) Hvilken norsk by kalles «Tigerstaden»? (Oslo/Oslo) 2) Hva heter løven som er hoveddyret i filmen «Løvenes konge»? (Simba/Simba) 3) Hvor lever det ville jaguarer? Afrika – Asia – Sør-Amerika (Afrika/Sør-Amerika) 4) Hvilket land i Afrika har et navn som betyr «Løvefjellene»? (Zimbabwe/Sierra Leone)

KATEGORI: SØR 1) Hvem er forsvarsminister i Norge? (Hadde ikkje svar/Ine Eriksen Søreide / Søreide) 2) I hvilket land ligger byen Cape Town? (Sør-Afrika/Sør-Afrika) 3) Hvilket passasjerskip la ut fra Southampton i april 1912 før det forliste? (Titanic/Titanic) 4) Hvilken av kommunene ligger lengst sør? Sør-Varanger – Sørreisa – Sørum (Sørum/Sørum)

Fredrik Stadheim

Fredrik Stadheim

Fredrik Stadheim. epost: fredrik@hellesylt.info Telefon: 900 83 380