Lokalnytt

«Husker du» med Halvards trio

Halvards trio, frå venstre Oddmund Espe, Knut Hanssen, Halvard Urke.
Halvards trio, frå venstre Oddmund Espe, Knut Hanssen, Halvard Urke.

På søndag ettermiddag dukka tre glade spelemenn opp på Sunnylven omsorgssenter. Det vart eit triveleg musikalsk gjenhøyr med gamle kjente melodiar.

Dei kalla seg Halvards trio karane godt opp i åra, Oddmund Espe på bass, Knut Hanssen på gitar og vokal og Halvard Urke på trekkspel. Dei tre har spela og øvd i lag i fleire år, men tek få spelejobbar. Dei trakterer instrumenta og viseboka fordi dei likar å kome i lag og spel. -Søndag hadde vi ikkje noko anna å gjere så då berre fann vi på å ta turen og håpa bebuarane på Sunnylven omsorgssenter ville like gratiskonsert, sa Knut Hanssen.

Og det gjorde dei, konserten med eit ti-talls melodiar og fleire svenske viser fall i smak, og som vi høyrde at dei fastbuande på omsorgssenteret huska frå år tilbake. Det vart ein «husker du»-konsert slik Børt Erik Toresen og Ivar Ruste leverte det på Tv, nesten enno betre på omsorgssenteret etter applausen å dømme.  Og når avslutningssongen, tangoen «Sommernatt i Froland» tona ut lydde taktfaste rop om –ein song til, ein song til… Det vart ein til, men då var det slutt.

-Er det ikkje fantastisk, eg synest det er så flott at folk kjem på huset for å underhalde, og for ikkje lenge sidan også for å lage god middag. Det er så kjekt så vi håper mange fleire har lyst å kome innom, sa tilsett ved omsorgssenteret Ellinor Fivelstad.

Mange av bebuarane på Sunnylven omsorgssenter var på plass i daglegstova og høyrde på konserten.
Mange av bebuarane på Sunnylven omsorgssenter var på plass i daglegstova og høyrde på konserten.

Fredrik Stadheim

Fredrik Stadheim. epost: fredrik@hellesylt.info Telefon: 900 83 380