X2 Festivalen til Hellesylt

Elvepadlarar i Steimsåsane

Elvepadlarar i Steimsåsane

Frå 14. til 17. april blir X2 Festivalen arrangert i 2016. To av konkurransane, XBase og XCreek blir avvikla i Sunnylven med Helsetkopen og Bygdaelva som arenaer.

X2 Festivalen feira ti-års jubileum i 2015, men er klar med nye utfordringar, opplevingar og god underhaldning innan sport og fritid. To av konkurransane i årets X2 Festival blir arrangert i Sunnylven 16. april, Basehopping frå Helsetkopen og elvepadling i Bygdaelva i Steimsåsane.

Frode Johannessen vann XBase i fjor.

Frode Johannessen vann XBase i fjor.

Basehopping

Cato Nordbakk, basehoppar og deltakar i fjor med andre plass i konkurransen er grenleder for XBase. På Facebook skriv arrangøren;

-XBase ble avholdt for første gang i fjor, og vi er stolte av å kunne ønske verdens beste basehoppere velkommen tilbake til X2 Festivalen! WBR (World BASE Race) er en konkurranse hvor to personer konkurrerer mot hverandre. Dette er luftens dragrace, og er en knockout-konkurranse hvor bare en går videre til neste runde. Konkurransen vil bli holdt i vakre Hellesylt i Stranda kommune. BASE exiten er på Helsetkopen og landingen blir nær hovedveien ved The Birdman Farm-.

Cato Nordbakk t.h. og Tom Erik Heimen, nr. 2 og 3.

Cato Nordbakk t.h. og Tom Erik Heimen, nr. 2 og 3.

Sjå film frå 2015: https://www.youtube.com/watch?v=nILccoB2DVg

Elvepadling

Også elvepadlarane kom til Hellesylt og Sunnylven i fjor. Det stod mellom Ørstaelva og Bygdaelva, men aktørane enda opp i Steimsåsane då der var for lite vatn i Ørstaelva på den aktuelle dagen.

Elvepadling 3

XCreek har vore i Bygdaelva sidan 2012. Deltakarar har uttala at øverste delen av elvestrekninga i Steimsåsane har supre forhold, utan stein, men berre glatte svaberg.

Bygdaelva er i år utpeika som arena for XCreek-konkurransen der Torbjørn Noreide blir grenleder.

-XCreek er elvepadlernes mulighet til å få en pekepinn på formen etter vinterhalvåret. Her er det om å gjøre å ta seg fra startstreken til målstreken raskest mulig. Konkurransen er delt inn i en egen kvinne- og herreklasse, og tiltrekker seg meget gode utøvere fra både inn- og utland. Dette er en kickstart på padlesesongen! Uansett hvilken elv vi ender opp med vil det være gode forhold for både utøvere og publikum. Som tilskuer kommer du svært tett på padlere, så et godt kamera anbefales for å fange deltakernes imponerende og actionsfylte løp-, heiter det i omtalen frå arrangøren.

Siste fossen før målgang.

Siste fossen før målgang.

 

Fredrik Stadheim

Fredrik Stadheim. epost: fredrik@hellesylt.info Telefon: 900 83 380