Heidra for rekruttering av dommarar

Eit knippe prisvinnarar på Fotballgallaen til Sunnmøre Fotballkrins som vart avhalde sist laurdag. (Foto: SFK)

På krinstinget til Sunnmøre fotballkrets vart Sunnylven IL tildelt 12.500 kroner for arbeidet med rekruttering og utvikling av dommarar. Stranda vart kåra til Årets kvalitetsklubb.

Krinstinget hadde tidligere på dag vedteke eit nytt belønningssystem for klubbar som er flinke til å rekruttere og utvikle dommere. Til saman skulle fem klubber få 50.000 kroner. For 2016 blei disse klubbane belønna:

  • Kroner 15.000 til IL Valder
  • Kroner 12.500 til Sunnylven IL
  • Kroner 10.000 til MSIL
  • Kroner 7.500 til SK Herd
  • Kroner 5.000 til Brattvåg IL

Årets Fotballkommune vart Ørsta, og ein storfornøyd ordfører Stein Aam tok i mot. Stein Aam har nest flest fotballkamper for Ørsta gjennom tidene.

Deretter var det heider til Årets Kvalitetsklubb. Nominerte her var Stranda, Vigra og Volda. Stranda vart vinnar og fekk diplom og 25.000 kroner.-Dette er en svært godt organisert klubb med høg grad av frivillighet og ikke minst har de en imponerende andel aktive i forhold til folketallet mellom seks og 16 år, stod å lese i grunngjevinga. Hellesylt.info gratulerer så mykje med velfortent utmerking.

Til prisen Årets Fair Play klubb var Emblem, Hareid og Ørsta nominert. Hareid fikk diplom og 15.000 kroner.

Ørsta blei Årets Jenteklubb til stor jubel. Andre nominert var Hessa og Stordal. Prisen til Ørsta var diplom og 15.000 kroner.

Prisen Årets Drømmetrener blei delt ut for første gong og gikk til Arnt Vidar Fiskerstrand frå Langevåg IL.

NFFs honorære lederstipend blei tildelt Idar Blindheim, IL Valder og Hallgeir Austnes, Langevåg. Begge har lagt ned imponerande innsats for sine klubber og vart tildelt et stipend på kroner 5.000 pluss diplom.

Sparebanken Møres spelarstipend gjekk til Malin Skulstad Sunde, Fortuna, og Anders Myking Waagan, Aafk. Begge fekk kroner 5.000.

I tillegg fikk dei to godkjente kvalitetsklubbene, Hareid IL og IL Valder, sine synlige bevis på at klubbane er NFF Kvalitetsklubber på nivå 1, henholdsvis klubb nummer 14 og 15 som er godkjent på Sunnmøre.

Kretstinget hadde tidligere på dag enstemmig besluttet å tildele SFKs Gullmerke til fem personer. Fire av disse var til stades under Fotballgallaen og fekk tildelt sine merker og diplom der. Det var Leon Aurdal, Arne Aambakk, Asbjørn Moltudal og Bjørn Ivar Rødal. Femte Gullmerkevinnar var Jon Otto Follesø, men han var ikkje til stades.

Også SK Herd J16 fekk sin heider for sølvmedalje i NM. Fotballeder Reidar Nilsen mottok ein blomsterbukett. Blomar fekk også Øystein Ytterland, IL Valder, som representerte Sunnmøre som AD i cupfinalen for menn.

 

 

Fredrik Stadheim

Fredrik Stadheim

Fredrik Stadheim. epost: fredrik@hellesylt.info Telefon: 900 83 380