LokalnyttLokalsport

Hovudlandsrennet 2018

To gode langrennsjenter, Lone Lorgen Øvrebust t.v. og Kristine Hjellbakk Hole fekk begge plasseringar rundt 50 i Hovudlandsrennet laurdag. (Frå arkivet)

Kristine Hjellbakk Hole, Sunnylven IL gjekk inn til 50. plass på 5.0 km. langrenn under fyrste dag av Hovudlandsrennet 2018 på Lygna skisenter.

Langrennskonkurransane går på Lygna skisenter i Oppland. Nesten 1000 gutar og jenter deltek i hopp, kombinert og langrenn. Konkurransane starta i dag fredag med 5.0 km. for jenter, og 7.5 km. for gutar.

I jenter 16 år kom Kristine på 50. plass, 17.30.04 (2.07.5 etter vinnaren). Det var lite å gjere med Emma Kirkeberg Mørk, Drammens Ballklubb i dette klassiskrennet. Men likevel, ei god plassering og sluttid når vi veit at 170 jenter, dei aller beste frå heile landet stilte til start i klassa.

Kristine Hjellbakk Hole er mellom 12 løparar som representerer Møre og Romsdal skikrets under Hovudlandsrennet for jenter og gutar 15 og 16 år. I tillegg til Sunnylven IL sin deltakar er to jenter med, Lone Lorgen Øvrebust, Stordal IL i J15, ( nr. 51. -17.29.7 laurdag) og Julie Strand Aunan, MOI i J15 (nr. 198. -21.18.6 laurdag). Med berre tre jenter må Møre og Romsdal stille eit Mix-lag med ein løpar frå ein annan krets i stafetten søndag, opplyser lagleiar Magne Eivind Glomnes. Krinsstafetten har to klassiske og to fristil-etappar.

Laurdag held Hovedlandsrennet fram med sprint.

 

Fredrik Stadheim

Fredrik Stadheim. epost: fredrik@hellesylt.info Telefon: 900 83 380