Lokalnytt

Sunnylven skule med to finalebidrag

Før vinterferien presenterte elevane ved Sunnylven skule sine komposisjonsbidrag. Her er 7. klasse saman med kulturskulelærar Evgenij Zhukov.

I samband med markering av Grunnskuleveka torsdag 12. april blir det markert at to av musikkomposisjonane frå Sunnylven skule kom til finalen i Veslefrikk-konkurransen nok eit år.

-Det er direkte oppsiktsvekkjande at Sunnylven skule også i år har fått med to komposisjonar i finalen, Sidan skulen for første gong deltok i Veslefikk-konkurransen i 2016 har dei no til saman 5 finaleplassar. I 2017 gjekk bidraget frå skulen like godt av med sigeren i konkurransen. Ingen andre skular i landet kan vise til slike resultat, skriv kulturskulerektor Trond Otto Berg i ei pressemelding, og held fram;

-Også på nasjonalt nivå vert dette lagt merke til! Dette har vi tenkt å markere under programmet på Grunnskuleveka torsdag 12. april, der begge klassene vil få overrekt diplomar.

Det er viktig for oss å sette fokus på alt det positive som skjer i norsk skule. Vi vil vise at «Den gode skulen» er eit samspel mellom mange ulike krefter og fag og at skular som maktar å sette borna i sentrum for opplærings-reisa kan få til det utrulege!, skriv Berg.

Han håper at mange har høve til å kome på Sunnylven samfunnshus torsdag 12. april frå klokka 16.00 og utover.

Sunnylven skule – to bidrag til finalen i Veslefrikkprisen 2018!

Her er kommentaren frå juryen til Veslefrikkprisen.

-Nok en gang er Sunnylven skule finalister i den nasjonale komposisjonskonkurransen Veslefrikkprisen 2018 – denne gang med ett bidrag laget av fjorårets vinnere på 7. trinn og ett bidrag laget av 1. og 2. trinn. Hele 1.978 barn fra hele Norge har deltatt. Å nå opp i konkurranse med så mange andre er en stor bragd som imponerer både lærere, foreldre og elevene selv: – Det er kjempemoro å ha kommet helt til finalen!

Imponert jury

En jury av komponister, musikere og pedagoger har latt seg imponere av musikken barna på Sunnylven skule har laget.

– Juryen er overveldet over responsen rundt Veslefrikkprisen og syns det har vært utrolig spennende å få anledning til å høre så mange gode komposisjoner fra hele landet. Komposisjoner har strømmet inn og i år var enda flere barn involvert enn i fjor. Det innsendte materialet vitner om stort engasjement og en herlig skaperglede hos barn. Mange av komposisjonene får også lytteren til å tenke, og komposisjonene handler ofte om dype og sterke tema som gir rom for både ettertanke og inspirasjon. Det er utvilsomt svært mange som setter pris på å få uttrykke seg gjennom musikk.

Finalistane

I år er det sju finalistar til Veslefrikkprisen. Ein av dei, vinnaren av Veslefrikkprisen 2018 blir offentleggjort på konsert med NRK Kringkastingsorkesteret fredag 13. april. Vinnaren er ukjent, men til finalen kom også desse seks:

7. kl. gruppe 1 Otterstad skole (Otterstad),

6 A frå Eikemarka skole (Bærum),

4 og 6. trinn frå Holmestrand internasjonale skole,

6 A Bekkelaget skole (Oslo),

7. klasse Sunnylven skule (Hellesylt),

1 og 2. klasse frå Sunnylven skule (Hellesylt)

 

Fredrik Stadheim

Fredrik Stadheim. epost: fredrik@hellesylt.info Telefon: 900 83 380