Notiser

Norges verste veg kåra

FV 60, Grodås – Møre grense mot Hellesylt fekk ein sterk pallplass i kåringa. At Norge har verre vegar er utruleg, synest mange. (Illustrasjonsfoto)

Så er det avgjort! E16 Bergen – Voss er «Norges verste veg»

FV 60 Grodås – Møre grense mot Hellesylt, der vegstrekninga ligg i Sogn og Fjordane, og som den siste tida har blitt karatisert som «Verdens lengste berg -og dalbane» enda på tredje plass av ti finalistar.

Vi tek med Bjørn Skaar si historie, sannferdig eller ikkje;

-So va det bonden som budde øvst oppe i Hånndalen som skulle på S-laget å handle. Forsiktig so han va, så tok han sine forhåndsregler og la gebisse i hanskerommet. Like før han ankom S-laget vart han stogga av lensmann i en rutinemessig kontroll og vart spurt etter vognkortet. Då bonden opna hanskerommet va vognkortet oppete.

 

Fredrik Stadheim

Fredrik Stadheim. epost: fredrik@hellesylt.info Telefon: 900 83 380