Lokalnytt

Gav bygdebøker til samlingsstad

I Coop-kroken på Hellesylt blir mykje diskutert, eldre lokale hendingar, årstal og slekter. No har møtestaden fått «oppslagsverk» av Sparebanken Møre, bygdebøkene for Sunnylven og Geiranger.

Eit lite lokale i Coop-butikken på Hellesylt er dagleg møtestad for både pensjonistar og andre. Ei leskedrikkmaskin leverer go`saker av fleire sortar som det blir sett pris på og her går praten om laust og fast. Men i enkelte saker blir konklusjonen usikker, spesielt vanskeleg kan det vere med personnamn og årstal tilbake i tida.

I Sunnylven finst eit godt hjelpemiddel for avklaring på slike spørsmål, to bind av bygdebok for Sunnylven og Geiranger. Kvar bok blir i dag selt for kr. 450.-, mellom anna i Sparebanken Møre på Hellesylt.

Coop-kroken hadde lenge ønska seg eit sett bygdebøker og på forespørsel om sponsing gav Sparebanken Møre like godt begge bøkene gratis til bruk i lokalet. Brukarane takkar så mykje for velvilje frå banken, dei to bøkene blir nok til stor hjelp, diskusjonane kan bli kortare og fleire tema kan takast opp til drøfting.

 

Fredrik Stadheim

Fredrik Stadheim. epost: fredrik@hellesylt.info Telefon: 900 83 380