Lokalnytt

Ikkje dagope ved Peer Gynt Galleriet

Peer Gynt Galleriet AS, Hellesylt blir ikkje dagleg ope i sommar. Styreleiar Dag Stadheim har sendt ut denne orienteringa.

-Vi har vært så heldige å få bistand av Stranda kommune til å kjøpe bygningen som huser utstillingen tilbake på lokale hender og vi er veldig fornøyd med at vi har fått til et samarbeid med verdensarvstiftelsen i Geiranger. Det siste har som kjent blant annet ledet til en helt ny utstilling.

Som en konsekvens av at det lokale markedet ikke er stort nok til å bære driften av utstillingen har vi satset på besøk av cruiseturister. Når styret har gjennomgått seilingsplanen for 2019 må vi konstatere at det ikke kan påregnes noe tilskudd til driften fra cruiseturister i 2019.

På vegne av styret i Peer Gynt Galleriet AS vil jeg opplyse om at galleriet som følge av dette ikke har driftsmidler til å være dagåpent i noen deler av 2019. Galleriet vil bare være åpent på forespørsel og bestilling, heiter det til slutt i skrivet sendt ut av styreleiar Dag Stadheim.

Nettstaden hellesylt.info har sett på cruise-anløpslista for Hellesylt i sesongen 2019. Den viser at av vel 140 anløp skal tre båtar ligge ved kai over natta, og 12 båtar har tre timar eller lenger liggetid ved Hellesylt kai i tidsrom frå 10 mai til 31 august.

 

Fredrik Stadheim

Fredrik Stadheim. epost: fredrik@hellesylt.info Telefon: 900 83 380