Notiser

Vurdere å tilby større søppelkapasitet

Søppeldunkar for hyttebrukarar har blitt brukt også av reisande turistar i sommar. No vil Årim vurdere å auke kapasiteten til neste sommar.

Renovasjonsselskapet Årim er kjent med at stor turisttrafikk har skapt fulle søppeldunkar i Stranda kommune. Selskapet ønskjer eit møte med kommunen for å sjå på løysingar og større kapasitet.

I etterkant av hellesylt.info sin reportasje om overfulle søppelkonteinerar har næringssjef Inge Bjørdal hatt kontakt med renovasjonsselskapet Årim om problemet, og stilt spørsmål om ei form for låsing kunne vere ei løysing.

Tom Haugen i Årim skriv at dei har forsøkt å låse konteinerar på mange slike punkt, men folk bryt dei opp.

-Det er helt riktig at dette er avfall som kommer fra passerende turister å ikke hyttefolk. Jeg har økt volumet nå i sommer med en ekstra 660 liter restavfall. Men jeg må trolig øke sommerhalvåret neste år med ennå en til.

Vi må også få til et møte sammen med Stranda kommune, det er en kommune med mye turister og lite gaterenovasjon som kan benyttes for tilreisende. Derfor havner det avfallet i kontainere for hytterenovasjon, dette fikk vi erfare under Hellesyltdagene, da måtte vi øke kapasitet også i sentrum. Men jeg ser positivt på at heldigvis havner søppelet i kontainere å ikke i naturen, skriv Tom Haugen i Årim.

 

Fredrik Stadheim

Fredrik Stadheim. epost: fredrik@hellesylt.info Telefon: 900 83 380