Lokalnytt

Inviterer til Hydrogenproduksjon

Litlebø Kraftverk er eitt av tre småkraftverk som ikkje får utnytta kapasitet og konsesjonsvilkår i produksjonen. (Arkivfoto frå vår 2019)

Sunnylven har fleire småkraftverk som ikkje får utnytta produksjonskapasiteten grunna for dårleg linjenett. Næringssjef i Stranda kommune, Inge Bjørdal ser eit potensiale i hydrogenproduksjon av innestengt kraft.

På Stranda kommune si heimeside blir det invitert til samarbeid om hydrogenproduksjon av såkalla innestengt kraft frå småkraftverk i Sunnylven, aktørar som kan medverke i produksjon og til distribusjon av energiberaren for mellom anna transport.

Les meir om prosjektet det blir jobba med å få i gong i Sunnylven i Stranda kommune.

https://www.stranda.kommune.no/nyheiter-pa-framsida-aktuelt/invitasjon-til-aktorar-som-kan-medverke-til-a-utvikle-produksjon-og-distribusjon-av-hydrogen-av-innestengt-kraft-fra-smakraftverk-brukt-til-energiberar-for-bl-a-transport.9860.aspx

 

Fredrik Stadheim

Fredrik Stadheim. epost: fredrik@hellesylt.info Telefon: 900 83 380