Britisk langrennsløpar på pallen i WC.

Frå finalen sprint i Davos. Fredrico Pellegrino leiar føre Alexander Bolshunov og Andrew Young. Det vart også stillinga i mål.

Langrennsløparen Andrew Young, GBR, som har trenar med medlemskap frå Sunnylven IL, kom på tredje plass under WC i sprint langrenn i Davos laurdag. Italienske Frederico Pellegrino vann føre Alexander Bolshunov, Russland.

Det er fem år sidan Andrew Young stod på sigerspallen etter ei WC-løp i spring. Laurdag 12. desember lukkast han igjen.
For Young starta rennet i Davos med andre plass i semifinale og tredje plass i kvartfinale, men med ei god tid kom han til finalen. Også James Clugnet frå GBR gjekk vidare frå prolog tidlegare på dag og var små sekund frå finalen med fjerde plass i kvarten.

I finalen tok italienske Pellegrino teten med Bolshunov like bak. Young hadde tredje plass gjennom heile finalen og til mål. Ein sterk renndag, og fantastisk artig å følgje med på etter som den gode langrennsløparen har vore i området på sommarsamling.
Det britiske landslaget i langrenn har norske trenarar. Sist sommar var Andrew Musgrave, Andrew Young, James Clugnet, Kasper Stadaas og Simen Hægstad Kruger i Sunnylven på ei vekes treningssamling saman med trenarane Jostein Vilnjerui og Hans Kristian Stadheim. Det vart ei veke med god trening høgt og lavt i terreng i Stadheim sine heimetrakter. Kanskje ser vi effekten av opphaldet alt no.

16 nasjonar deltok, men ingen frå Norge, Sverige eller Finland.

Trenarane Hans Kristian Stadheim og Jostein Vinjerui tok med seg norske og britiske langrennsløparar til ei vekes treningssamling i Sunnylven i august. Frå venstre Jostein Vinjerui, James Clugnet, Andrew Musgrave, Simen Hægstad Kruger, Hans Kristian Stadheim, Andrew Young og Kasper Stadaas.
Ein pallplass i World Cup er lov å feire, både av løparar og støtteapparat.

 

 

 

Fredrik Stadheim

Fredrik Stadheim. epost: fredrik@hellesylt.info Telefon: 900 83 380