Storviltprøve for jegerane i år.

Til jakta i fjor haust slapp jegerane å skyte opp til storviltprøve på grunn av smittefare etter utbrot av korona-pandemien. I år må alle opp til «eksamen» på skytebana som vanleg.

Det er no kjent at det i år truleg blir storviltoppskytinga for jegarar som normalt. Det blir ikkje eit nytt fri-år slik det var i fjor, seier Ola Vangen, leiar i Sunnylven skyttarlag. Han tek eit lite forbehold då smittesituasjonen i landet er noko usikker enda, men håper sjølvsagt at den utviklar seg positivt. Endeleg avgjerd om oppskyting eller ikkje blir avgjort rundt påsketider.

Ola Vangen oppmodar alle jegerar i Sunnylven om å finne fram jaktvåpenet og bruke dagane som skyttarlaget set opp til øvelsesskyting på bana i Hyttehola. Han meiner det er lurt å trene litt og ikkje vente heilt til oppskytinga.
Kva dagar skyttarlaget tilbyr øvingsskyting på og gjennomføring kjem informasjon om når det nærmar seg sommar, seier Ola Vangen.

 

Fredrik Stadheim

Fredrik Stadheim. epost: fredrik@hellesylt.info Telefon: 900 83 380