Lokalnytt

Sommarkonsertar i Øvre Ljøen amfi

Elvira Nikolaisen opnar konsertsommaren i Øvre Ljøen amfi fredag 11. juni.

Sommaren nærmar seg og med den nye konsertopplevingar i Øvre Ljøen amfi på Hellesylt. Ole Hjalmar Bonsaksen hos arrangøren er stolt over å ha på plass mange flotte artistar.

I løpet av sommaen kan ein oppleve nye musikkopplevingar på Ljøen. Den fyrste kjem i juni der det blir konsertar både fredag 11, og laurdag 12. Og aller fyrst då blir det gjenhøyr med Elvira Nikolaisen.

Billettar til alle konsertane blir lagde ut for sal frå fredag 14. mai klokka 10.00. Naturamfiet har flott akustikk, og med Geirangerfjorden som bakteppe og gode artister på scena blir konsertbesøk på Øvre Ljøen eit godt sommarminne.

Fredag 11. Juni: Elvira Nikolaisen
-Nå skal jeg snart ut i verden med ny musikk, men i mellomtiden reiser jeg ut på tur med mine favorittsanger, sanger som får håpet og gleden og nysgjerrigheten til å våkne igjen. Vi lever i en spesiell tid, og vinteren må til for at våren skal finne sted. Men det er lov til å glede seg over livet, også mens man venter på bedre tider. You must believe in spring and love!

Det var i 2006 at Elvira Nikolaisen slo gjennom for fullt som soloartist. Albumet Quiet Exit gjekk unna i 50 000 eksemplar, og med kjempehitene Egypt Song og Love I Can’t Defend slo Elvira til hos norske platekjøperne og radiolyttarar.
Det vart også stor suksess med songen Floden i duet med Bjørn Eidsvåg.

Laurdag 12. Juni: The band called Oh
The band called Oh har frå 2011 gjeve ut to EP-er og to album. I 2016 framførte bandet bestillingsverket «Guerrilla Gardening» for Varangerfestivalen,- en ode til det grønne, fruktbare og bærekraftige. Musikken har linjer til artister som Anderson Paak, Frank Ocean og The Weeknd og ein sjanger vi ser forme den nye popmusikken på internasjonalt nivå i dag.

Bandet fra Tromsø har fått mykje positiv omtale etter meir enn 200 konsertar i Norge, USA, Spania og Russland. Bandet blei i 2014 nominert til Spellemann for sitt debutalbum «Stereosoul». Etter å ha jobba med Guerrilla Gardening og norgesturnéen etter i godt og vel tre år, tok bandet pause i 2018 for å utvikle andre prosjekt. 12.juni er bandet gjenforent for ein kveld – høgt over Geirangefjordens innløp, på gamle Øvre Ljøen gård.

Bandet består av:
Frode Larsen – Vokal
Morten Steene – Bass
Eirik Fjelde – Keys
Jonas Karlsen – Perkusjon
Arnljot Nordvik – Gitar

Laurdag 12 juni: Wayoh
Å delta på en konsert med Wayoh, er å bli med på en fargerik reise. Først ønskes du velkommen inn i et kjærlig og drømmende univers, før kruttet brennes av utover i konserten. Som et fyrverkeri i natten veksler låtene mellom lys og mørke, vi blir kjent med noen sorger, og får ta del i mange gleder. Et gjennomgående tema er å våge å gå sin egen vei, noe Wayoh selv definitivt våger der de beveger seg gjennom bl. a. funk, rap, folk pop og rock. «Dette er noe av det beste, nye i musikkverdenen jeg har opplevd på lenge» uttaler lokal musikkentusiast og mentor for bandet, Ingunn Sylte. Til tross for sjangerlekenheten trår det fram en egen stemning under konserten, og det er virkelig en unik og varm opplevelse å få være med på Wayoh-toget.

 Bandet består av:
Cathrine Eidskrem – Vokal
Tanja Kristine Holen – Vokal
Terje Nodland – Gitar
Simen Bugge – Perkusjon
Thomas Morewood Rødal – Bass

Seinare:
Langer ut på sommaren blir det nye konsertar i Øvre Ljøen amfi. Fredag 23 juli kjem Maple & Rye som også var på Ljøen sist sommar, og fredag 13. august  er det Bernhoft, Magnus Berg og Kristian Haug.

 

Fredrik Stadheim

Fredrik Stadheim. epost: fredrik@hellesylt.info Telefon: 900 83 380