Eit dusin rockeband til Ljøen

Torje Aambø, til høgre på bildet kom opp med ideen om ein rocke-festival på Øvre Ljøen. Her saman med andre involverte i arrangementet, Anders Adolfson og Ingvild Haneberg.

Fredag og laurdag 30-31 juli går 12 band fra heile Norge på scena på Øvre Ljøen. Då blir rocke-festivalen Lamaland arrangert for fyrste gong.

På det naturskjønne amfiet på Øvre Ljøen Fjellgård, midt mellom lamaer blir det rock og stor stemning i to dagar siste helg i juli. Fjellgården Øvre Ljøen ligg midt mellom Hellesylt og Stranda i eit bratt, men naturskjønt terreng.
Bak amfi-scena blir det festivalcamp. Der «stuper» terrenget i Sunnylvsfjorden med Korsfjorden og Geirangerfjorden bak, eit unikt utsyn frå kanskje Norges fineste festival-camp? Og ikke minst et spektakulært backdrop for de som står på scena. Banda får selvfølgelig egen kæmp, og det blir mye god både mat og drikke.

Ideen om ein festival kom frå Torje Aambø, som skriv;
-Til daglig driver jeg gitar-pedalselskapet BRÅK. Siden alt jeg liker blir avlyst for tida så bestemte jeg meg for å lage min egen festival. En idealistisk, overdrevent ambisiøs og breibeint en! Med både festivalkæmp, masse band og feit musikk! Og.. lamaer?

Og Aambø skriv vidare i e-post til hellesylt.info;
-Resultatet har blitt at vi har fått med oss hele 12 band, i sjangerne punk, rock og metal, både lokale og fra hele Norge.
Festivalen blir profesjonelt både filmet, spilt inn, og streamet live, og vi har selvfølgelig benyttet oss av lokale fagfolk, ved Lydkjelleren og MediaRiks. Og banda som spiller får selvfølgelig alt materiale fra konsertene til eget bruk!

På festivalområdet blir det både stands og mye musikalsk moro.
Hele veien fra Halden kommer gutta fra musikk-youtube kanalen Pedaler&Gitarer, og de vil utover lørdagen kjøre rig-rundowns med noen av banda, samt gjøre demoer av både BRÅK pedaler i BRÅK buda, med gitarer fra Nebelung på festivalområdet.
Nebelung gitarer bygges i Horten av Ronnie Nebelung, som kanskje er mest kjent på Sunnmøre fordi han donerte en gitar til artisten LIZZ etter at hun måtte selge deler av utstyret sitt som følge av covid.

Ellers har han også bygget gitarer for store navn som Skambankt, A-ha, Kvelertak, Adam Douglas og Honningbarna.

Stofftrykk

Ellen Taraldset fra stoff-trykkeriet M.E. and Mum har tatt med seg både materiale og vinylprinter og kommer til å trykke t-skjorter på området. I tillegg kommer Metalheads Against Bullying, som er en frivillig organisasjon, startet av rockere for å jobbe mot mobbing og selvskading. I 2019 samlet de blant annet inn over 100 julegaver til barn og ungdom, noe som endte i at de vant Oscar og Ofelia prisen. Premien for prisen gikk selvfølgelig til enda flere julegaver året etter. De har vært synlige på store festivaler som Wacken og Tons of Rock, så naturligvis blir de også å finne på Lamaland!

Festival-scena på Øvre Ljøen har eit heilt spesielt bakteppe, høge fjell og ein djup, blå fjord. Bildet er frå ein tidlegare konsert ved Fjellgården Øvre Ljøen Amfi.

Helgepass med teltplass

Festivalen er et samarbeid mellom meg (Torje Aambø), Anders Adolfsson og Ole Hjalmar Bonsaksen, som til sammen har en mannsalder med erfaring i å arrangere forskjellige eventer. Flere av de har vi også arrangert sammen! Nå gleder vi oss til å ta imot alle de over 100 musikerne, lydteknikerne og funksjonærene som kommer til Ljøen i helga. Og ikke minst de 220 vi har plass til i publikum! Teltplass på området er selvfølgelig inkludert i helgepasset, og i skrivende stund ser det ut til å bli en solid liten landsby på Ljøen de to dagene.

Program for Lamaland:

fre 18:00 Common Dogs, Ålesund
fre 19:30 Clint Nilsson and the Mandela Effect, Kristiansand
fre 20:00 PØKK, Volda
fre 21:30 Limboland, Trondheim
fre 23:00 Skapsmak, Ålesund

lør 14:00 Migraine, Straumshamn/Ørsta
lør 15:30 Eric & the Horsemen, Stranda
lør 17:00 SandmarX, Bergen
lør 18:30 Gnukk, Trondheim
lør 20:00 The Promdates, Ålesund
lør 21:30l Kvikksand, Raufoss
lør 23:00 Drusar, Nordfjord

Billetter på Tikkio:

 

Fredrik Stadheim

Fredrik Stadheim. epost: fredrik@hellesylt.info Telefon: 900 83 380