Lokalnytt

Sommaren kan bli folksam på Hellesylt.

MSC Grandiosa.

MSC Grandiosa kjem på lange dagsbesøk til Hellesylt heile ni gonger i sommar. Andre lange dagar ved Hellesylt cruise kai blir det også for AIDA Perla; AIDA Prima og M/S Rotterdam to gonger.

Det blir i alt 13 dagar med båtar og yrande folkeliv i Hellesylt sentrum og områder kring, trur vi.
Den største båten er MSC Grandiosa, 332 meter lang, 177000 bruttotonn, eit mannskap på 1740 og plass til 6334 passasjerar, Så mange er ikkje om bord, men sjølv om det er meldt at belegget ligg mellom 40 – 60 % vil folketalet i Sunnylven, både i Hellesylt sentrum og i områder kring auke kraftig dei dagane båten ligg ved kai.
MSC Grandiosa kjem til Hellesylt fyrste gong 18. mai. Cruisebåten gjer rundturane sine etter ei rute frå København, går til Ålesund, Hellesylt, Flåm, Kiel og tilbake til København.
Cruiseselskapet har omtale av alle anløpsstadane, og om Hellesylt les vi:

Norge – Hellesylt

Hellesylt er et lite tettsted i Stranda kommune, i Møre og Romsdal i Norge. Tettstedet ligger innerst i Sunnylvsfjorden, som er en forgrening av Storfjorden, og landskapet preges av dramatiske fjell og daler. Stedet har bare 259 innbyggere, men i sommerperioden besøkes den lille byen daglig av tusenvis av turister, som kommer for å oppleve det fantastiske landskapet.

Verd å se

Hellesylt byr på mange forskjellige opplevelser, f.eks. det unike Peer Gynt-galleriet og turstier i den storslåtte norske naturen. Her er også en stor strand, som om somrene er et idyllisk sted å ta en dukkert og slappe av med soling.

Den største og mest fotograferte turistattraksjonen i Hellesylt er uten tvil Hellesyltfossen. Denne vakre fossen ligger midt mellom to broer, der den spruter store vannmasser ned på den vannpolerte granittsteinen. Fossen er henrivende uansett årstid, men tidlig på sommeren, når den siste isen begynner å smelte, er den ett av de mest rørende synene i denne delen av Norge.
Hellesylt har hatt en kirke siden helt tilbake til minst år 1150. Sunnylven kirke er en forlengelse av denne tradisjonen, som det administrative sentrum for den tidligere kommunen Sunnylven. Kirken er en hyttekonstruksjon fra 1859, med i alt 400 plasser. Den verdenskjente norske dramatikeren Henrik Ibsen besøkte Hellesylt sommeren 1862, da kirken nettopp hadde blitt bygget. Han brukte kommunen Sunnylven og den lokale presten, Rev Ole Olsen Barmen, som inspirasjon til det dramatiske diktet Brand.

Hellesyltfossen blir omtala som særprega og mykje avbilda.

Fredrik Stadheim

Fredrik Stadheim. epost: fredrik@hellesylt.info Telefon: 900 83 380