Lokalnytt

Rune Kleiven stiller ut på Hægstad Gård

Det er stor variasjon mellom motiva til Rune Kleiven, mellom anna ein serie dansesteg.

Med sitt fotoapparat har Rune Kleiven fanga inn store og små opplevingar i naturen og mellom folk og dyr. På Hægstad Gård er nokre av bileta utstilt under Kulturdagane som opna i dag onsdag 20. juli.

-Eg har stilt ut ein del av bileta mine i vestibylen på Hægstad Gård. Der blir dei å sjå så lenge Anders Adolfsson tillet det. Eg er veldig glad for at eg får lov å stille ut her, dei kvikkar i alle fall opp meir enn gråmåla veggar, skjemtar Rune Kleiven.

I praten vår fortel han at han har vore gardsdreng i Sunnylven fleire somrar både på Hølsbakken og på Ljøen, sommarjobbar som truleg har gjeve inspirsjon til fleire bilete. Vi såg levandegjort både dyr og meir gjennom bileta i utstillinga.

Mor til Kleiven kom frå Fløten på Ringdal, så det fulle namnet til hobbyfotografen er Rune Ringdal Kleiven. I dag har han tilknyting til Sunnylven på fleire måtar med slekt på Øvre Ljøen og hytte i Sunnylvs-Moldskreddalen.

Det er ei variert utstilling, der Kleiven viser bilde av seg sjølv som ung gut saman med bestefar sin. Artig var også ein fotoserie av ei dame i lette dansesteg. «Dansebileta» var til då ein strykekvartett frå Ålesund gjesta amfiet på Ljøen. I gruppa var ein dansar, ei dame i fotsid kjole som bevega seg i takt med musikken, fortel han.

-Eg prøver å ta foto av slikt som andre ikkje fotograferer, seier pensjonist og hobbyfotograf Rune Kleiven. Utstillinga er å sjå på Hægstad Gård / Geiranger Bakeri Hellesylt.

Fredrik Stadheim

Fredrik Stadheim. epost: fredrik@hellesylt.info Telefon: 900 83 380