Julaftan i Sunnylven kyrkje

Endeleg etter år med koronapandemi kunne fastbuande og heimvende julegjestar stige inn i vakre og høgreiste Sunnylven kyrkje julaftan. Ein stemningsfull time for fram mot 200 unge og eldre.

Prestevikar Ann Kristin Langeland leia gudstenesta julaftan i ei mykje fullsett Sunnylven kyrkje. Ikkje berre bygdefolket fann vegen til kyrkja på ein fin vinterdag, også mange hadde kome heim til jul og til ei høgtidsam gudsteneste i kyrkja.

Frå preikestolen og nettopp det «å kome heim» handla julepreika til Langeland om. For i juleevangeliet kom Josef og Maria heim til sin by der dei skulle innskrivast i manntalet. Og der heime i Betlehem vart Jesus-barnet født.

Damekoret

Gudstenesta i Sunnylven kyrkje vart ei vakker samling med kjende og kjære julesongar, Damekoret med solist Kristin Storstein song «Den vakaste julen», (sjå video), Lars Kvam Karbø, fast vikar under julegudstenester i Sunnylven sat både ved orgelet og ved piano, og eit mannskapsredusert Sunnylven skulekorps leverte like fullt vakre juletonar som vart avslutta med allsong og «Deilig er jorden».

Lars Kvam Karbø

 

Fredrik Stadheim

Fredrik Stadheim. epost: fredrik@hellesylt.info Telefon: 900 83 380